mandag 31. mars 2014

Forberedelser

Sørlandet for første gang i år. Skoddene skal ned, teppene ristes og krokene børstes for flasketroll, som vi kaller dem her nede. (Skrukketroll, har jeg også hørt) Bittesmå panserdyr med korte ben, som tydeligvis kommer inn om høsten for å dø, og som gjør det ganske trasig før vi blir kvitt dem. Tre av dem lå i tannbørstekoppen, som faktisk har stått i skapet hele vinteren.

Flasketroll ved to av dem

Klamme dyner må ristes og parafinovnen settes på fullt. Alt av elektronikk er pakket i plast, håndklærne er i sekker for at de ikke skulle bli musereir. Sofaputetrekk skal på og vannet kobles til. Hele denne svette løpingen har ett mål: Verandaen, myk kveldsluft,utsikt, ærfuglbobling og måkeskrik. Tanken på at alt ligger foran. Resten av våren, sommeren... lukten av hav og lyden av natur. Iskalde løpeturer over berget til utedoen, morgenbad bare badebrygga kommer tilbake. Den ble tatt av høststormene. Tut sa båten, og der for brygga.
I nordlandskofte på Sørlandet, 28. mars kl 21.

Når du kjenner den dypeste gleden er det kanskje når du aller minst venter det. Det kan være nok å sitte på en trapp å se bikkja tygge på en pinne. Eller at du ser at 10-kroners påskeliljene du plantet ut etter påsken i fjor, fordi du ikke hadde hjerte til å kaste - faktisk blomstrer i år, også. Kanskje som en liten takk for sist?

 

2 kommentarer:

  1. Tussalus på skåneviksk (flasketroll/skrukketroll). Hilsen Torbjørn

    SvarSlett
  2. Kjempenavn! Omdøpes med en gang:-)

    SvarSlett